Δεν πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που είχε χθες το βράδυ στη Βουλή σχετικά με το αν έλαβε το λόγο ο κ. Σαμαράς στη σύνοδο του ΕΛΚ, ο κ. Καρατζαφέρης δικαίωσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαππα, λέγοντας: «Υπήρξε μια προκλητική τοποθέτηση, ισοπεδωτική προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά από τον κ. Πρωτόπαπα. Και εγώ τους λέω “να αφήσουν αυτές τις γελοιότητες. Θα ψάξω να βρω το ηχητικό ντοκουμέντο της παρέμβασης του κ. Σαμαρά στο Λαϊκό Κόμμα και θα το παίξω αύριο 3-4 φορές. Δεν μπορεί να είστε τόσο αναιδείς εδώ μέσα”. Έψαξα αμέσως μετά, έβαλα τους συμβούλους μου αλλά δυστυχώς διαψεύσθηκα. Δεν υπάρχει, δεν μίλησε ο κ. Σαμαράς στο Λαϊκό κόμμα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τον διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία θα έλθει προς ψήφιση με 180 ψήφους.

«Κατά την επικοινωνία του αντιπροέδρου μαζί μου του είπα ότι όλα αυτά τα οποία ακούγονται και βγαίνουν δεν μπορούν να πάνε με 150, δεν θα φτάσει ποτέ στη Βουλή. Η απάντηση ήταν σαφής, 180% θα πάμε με 180», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος επέμεινε στην εκτίμησή του ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου.