Σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με διαφορά 13,8 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27,2% έναντι 13,4% του κυβερνώντος κόμματος.

Στην Τρίτη θέση ισοβαθμούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%. Στο μεταίχμιο της εισόδου στην επόμενη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%, ενώ χαμηλότερα κινούνται το Ποτάμι με 1,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,1%.

Όπως ερμηνεύονται τα αποτελέσματα, η διαφορά που μεγαλώνει φαίνεται να οφείλεται στη μετακίνηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2015 έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα.

Double score καταγράφει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ.