Οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση, αυτή η παράταξη είναι πλάι στον κόσμο της εργασίας και πλάι στην κοινωνία και προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να άρει τον κοινωνικό αποκλεισμό, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

«Γίνεται ένας διαγωνισμός και μέσα στο κοινοβούλιο και σε άλλα fora για το ποιος διαχειρίζεται τη μιζέρια καλύτερα. Και μάλιστα με ένα εμπρηστικό λόγο και μέσα σε ένα κλίμα διχασμού. Νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η χώρα είναι αυτό. Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα είναι να πάμε σε μια λογική παραδείγματος», είπε ο κ. Ξυδάκης.

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες συναινέσεις στα μεγάλα εθνικά και ιστορικά προβλήματα. «Η συζήτηση για το Κυπριακό πρέπει να γίνει με μεγάλη σοβαρότητα, με σύνεση και νηφαλιότητα, και να επιδιώξουμε συνθέσεις και συναινέσεις. Η στάση μας στο Αιγαίο απέναντι στην επιθετικότητα του Ερντογάν απαιτεί σοβαρότητα, νηφαλιότητα, σύνεση και ουσιώδη πατριωτισμό. Ούτε δημαγωγία, ούτε πατριδοκαπηλία. Η μεγάλη ιστορία μας χτυπάει την πόρτα, δεν μπορεί να κοκορευόμαστε δεξιά και αριστερά και στη χρονιά αυτή που κλείνουμε με αυτές δύσκολες και απολύτως αναγκαίες αρετές πρέπει να πορευτούμε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.