«Προεκλογικό χάπενινγκ» χαρακτήρισε τις παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ «εκτίμησε ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα έγιναν για να πει στους εταίρους «ή με βοηθάτε ή πάω σε εκλογές».

«Επί της αρχής δεν είναι κακό να παίρνουν χρήματα αδύναμοι συμπολίτες μας… Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι η κυβέρνηση τούς έχει πάρει πολύ περισσότερα και τους επιστρέφει μικρό κομμάτι – βοήθημα – εν είδει προεκλογικού χάπενινγκ. Το ποσό από την περικοπή στους συνταξιούχους στον ΕΟΠΥΥ είναι 900 εκατ. ευρώ, 300 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα δίνει και δεν βάζουμε τις περικοπές νόμου Κατρούγκαλου. Και λέει μετά ότι σάς δίνω 13η σύνταξη» ανέφερε δηκτικά.

«Η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου δεν είχε δεχθεί αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε για πόσο καιρό την παγώνει; 1 χρόνο, 2 χρόνια; Εμείς συμφωνούμε με το μέτρο» πρόσθεσε. Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τις παροχές επειδή πρέπει να προσδιορίσει πριν κλείσει η διαπραγμάτευση τον τρόπο που θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. «Πρέπει να κόψει συντάξεις για να βγουν τα μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.