Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Σάρλη θα παραβρεθεί σήμερα και αύριο 8 και 9 Δεκεμβρίου 2016, στη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης που πραγματοποιείται στη βελγική πρωτεύουσα. Tους υπουργούς Δικαιοσύνης θα τους απασχολήσουν τα εξής θέματα: 1) Η καταπολέμηση της απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ και 2) η στρατηγική για την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τις εργασίες της συνόδου, οι υπουργοί Δικαιοσύνης θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την οδηγία σχετικά με την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης (γνωστή ως οδηγία ΠΟΣ), η οποία επιδιώκει την αποτελεσματικότερη δίωξη των αδικημάτων σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ και συνδέεται στενά με το σχέδιο κανονισμού για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Σχετικά με τη στρατηγική για τη ψηφιακή ενιαία αγορά, οι υπουργοί Δικαιοσύνης θα συζητήσουν σχέδιο οδηγίας της ΕΕ που αφορά την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και άλλες σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.