«Μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζει, για κάποιες θετικές μεν πλην ανεπαρκείς εξελίξεις και κάποιοι άλλοι, όπως η Δεξιά, επιχειρούν να καρπωθούν επιτυχίες, όπως αυτή του PSI, που δεν τους ανήκουν και μάλιστα τότε πετροβολούσαν, από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Η λέξη ντροπή, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους», σχολίασε το “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών” για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Προσθέτει ότι οι χθεσινές αποφάσεις δείχνουν ότι χρειάζεται άμεσα συνεννόηση των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και σχέδιο, που θα διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για:

  • Την επιστροφή στην ανάπτυξη, αλλά απαλλαγμένη από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, και,
  • Την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, με πολιτικές που να εμπεδώνουν αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, να αντιμετωπίζουν αδικίες και ανισότητες.

«Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, δεν αρκούν για να ανταποκριθούν σε αυτήν την εθνική ανάγκη», σημειώνει το “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών” και προσθέτει:

«Στο χθεσινό Eurogroup έγιναν δειλά θετικά αλλά και αντιφατικά βήματα για τα ελληνικά θέματα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η στάση του ΔΝΤ σε σχέση με το πρόγραμμα».