Με το στόμα ανοιχτό άφησε ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, τη Βουλή όταν, επιχειρώντας να υπεραμυνθεί της επιλογής του κόμματος του να καταψηφίσει τα άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας που εξομοιώνουν το Σύμφωνο Συμβίωσης με το θρησκευτικό και πολιτικό γάμο στο πεδίο των εργασιακών επιδόθηκε σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιστράτευσε και τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κάνοντας λόγο για μία οδηγία με καταχρηστικούς όρους που υποκρύπτει διεύρυνση της εφαρμογής της στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αν αυτό δεν ισχύει γιατί αντικαταστήθηκε ο όρος γεννετήσιος προσανατολισμός με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Γιατί ο γεννετήσιος σημαίνει ο τρόπος αναπαραγωγής κι αυτός με τον οποίο οφείλει να ζει ένα έλλογο ον , ακολουθώντας τα χρηστά ήθη», σημείωσε ο κ. Κατσίκης και συνέχισε διερωτώμενος τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού της Α’ Δημοτικού εάν η δασκάλα του κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί στο σχολείο ως άνδρας.

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω;», συνέχισε ο Κώστας Κατσίκης απευθυνόμενος σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριο Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να του αντιστρέψει το ερώτημα, λέγοντας «γιατί δεν μπορεί;».

 

Ο Κώστας Κατσίκης επέμεινε ότι τα στοιχεία του γάμου όπως αποτυπώνονται στο αστικό δίκαιο δεν μπορεί εξισώνονται με το σύμφωνο συμβίωσης. «Τυχόν γάμος ή τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θα εγείρει ανισότητες» ισχυρίστηκε.

«Όσοι με λένε ομοφοβικό και ρατσιστή δείχνουν ότι δεν υπερασπίζονται την ισότητα και το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης (…) την ελευθερία λόγου κι έκφρασης δεν πρόκειται να μου τη στερήσει κανένας αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας – να εκφράζομαι όσο μπορώ τεκμηριωμένα στη βάση αρχών κι αξιών με απώτερο σκοπό να παράξω όσο γίνεται γόνιμο πολιτικό λόγο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης.

«Κάποιοι προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς όπως ‘‘ομοφοβικός’’ ή ‘‘έκφραση μίσους’’ ή ‘‘ρατσισμός’’ έχω να τους πω ότι με αυτή τη συμπεριφορά μόνο την ισότητα δεν υπερασπίζονται στο δικαίωμα του λόγου» τόνισε.

Χθες φραστικό επεισόδιο είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης με τον βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝ.ΕΛ, Κώστα Κατσίκη.

Ο κ. Καραγιαννίδης πέρασε σε μετωπική επίθεση καταλογίζοντας ευθέως στο βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι υιοθετεί τη ρητορική μίσους, ρατσισμού και δικαιολόγησης των επιθέσεων σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, την οποία χρησιμοποιούν οι ναζιστές και οι φασίστες.