Τον κώδωνα του κινδύνου για νέα… σκληρή διαπραγμάτευση σε επώδυνη επανάληψη του σίριαλ του περσινού καλοκαιριού κρούουν στη ΝΔ, εκφράζοντας τους έντονους φόβους τους για την «αβέβαιη έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης».

Για αυτό το λόγο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ υπενθύμισε πως μέχρι στιγμής έχει δυστυχώς επιβεβαιωθεί πως οι «συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα επώδυνα μέτρα».

Στο Μοσχάτο αποτελεί σχεδόν… εδραιωμένη πεποίθηση πως η κυβέρνηση βαδίζει ολοταχώς στο σκληρό δίλημμα νέα πρόσθετα μέτρα που θα πλήξουν πάλι τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και θα ενταφιάσουν την επιχειρηματικότητα ή έξοδος διά της πλαγίου της… κάλπης μέσα από σκηνικό σύγκρουσης με τους δανειστές για να μπορέσει να συσπειρώσει όσο μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας το κόμμα και την εκλογική του βάση.

Στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν κανένα από τα δύο ενδεχόμενα, ενώ την ίδια ώρα από το Μοσχάτο δεν παραλείπουν να σχολιάσουν δηκτικά τις κυβερνητικές διαρροές για επενδυτική ατζέντα στο νέο… τουρνέ Τσίπρα στο Άμπου Ντάμπι. «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως αξιοπιστία απέναντι σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Διώχνει, αντί να προσελκύει επενδυτές. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ, που φρόντισε εγκαίρως να τορπιλίσει ο κ. Σκουρλέτης, πριν επιβραβευθεί στον πρόσφατο ανασχηματισμό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπλέον, στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων από την Τουρκία για τα Ίμια αυτή τη φορά, στη ΝΔ επιμένουν στην ούτως ή άλλως κατατεθείσα πρόταση για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που «ακατανόητα αρνείται η κυβέρνηση», όπως τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, εγκαλώντας την για «αμηχανία».

Την ίδια ώρα πάντως οι καταγγελίες του ΚΚΕ για… παρακολουθήσεις στο Σπίτι του Λαού στον Περισσό, γρατζούνισαν τα ούτως ή άλλως ευαίσθητα αντανακλαστικά της ΝΔ, η οποία πρόσφατα είχε εγείρει πολιτικό θέμα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για τις τηλεφωνικές συνακροάσεις. «Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη» αναφέρει η ΝΔ προσθέτοντας ότι είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης» τονίζουν στη ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει «πειστικές απαντήσεις».