Με επόμενη στάση τη Σερβία συνεχίζει σήμερα την βαλκανική περιοδεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βασικά θέματα στην ατζέντα την οικονομία, το επιχειρείν αλλά και τους τριγμούς που παρατηρούνται στα Βαλκάνια σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και σχέσεων γειτονίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Δευτέρας στη Σερβία, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Tomislav Nikolic, καθώς και από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ivica Dacic.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ. Aleksandar Vucic, καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες.

Ήδη από τη βουλγαρική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης, κατόπιν επαφών με Έλληνες επιχειρηματίες, έστειλε τα σχετικά μηνύματα για την ανάγκη πλήρους αναστροφής της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την υπερβολική φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Πέραν αυτού, ο κ. Μητσοτάκης έπλεξε το εγκώμιο των επιχειρήσεων που επί σειρά ετών δραστηριοποιούνται και εκτός συνόρων, προβάλλοντας την επιχειρηματική εξωστρέφεια ως παράδεισμα επιχειρηματικότητας προς μίμηση. «Είναι επιχειρήσεις οι οποίες ξέφυγαν από τα στενά όρια της Ελλάδας και αποφάσισαν να επενδύσουν εκτός Ελλάδας, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δική τους δυναμική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα επαναπατρισμού επιχειρήσεων και επενδύσεων ως στόχο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «Η Νέα Δημοκρατία είναι το Κόμμα το οποίο στηρίζει την επιχειρηματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Είναι το Κόμμα το οποίο πιστεύει ότι μόνο μέσα από μία γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών μπορεί να έρθει ανάπτυξη στη χώρα. Και μόνο με μία τέτοια μείωση φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη μπορεί να αποτελέσει ικανό κίνητρο για να αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο των επενδύσεων στην Ελλάδα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους επέλεξαν πρόσφατα ως φορολογική τους έδρα γειτονικές χώρες για να γλιτώσουν τη φορολαίλαπα, σημειώνοντας πως με το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που πρεσβεύει η ΝΔ «εκ των πραγμάτων, θα δράσει και αποτρεπτικά για εκείνες τις επιχειρήσεις, τις λίγες επιχειρήσεις, οι οποίες επιλέγουν άλλες χώρες, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν τη φορολογική τους έδρα».