Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, «οποιαδήποτε νέα επιμονή των εταίρων για την άρση του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Πρόκειται για μια ιδεολογική νεοφιλελεύθερη εμμονή που σε μία αγορά εργασίας με 25% ανεργία δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει «να φύγει από το τραπέζι το lock out, η ανταπεργία των εργοδοτών», ενώ για τον συνδικαλιστικό νόμο σημείωσε πως «θα πρέπει να δούμε και ποιες αλλαγές χρειάζονται».

«Χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί ο συνδικαλιστικό νόμος, αλλά σε συμφωνία με τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς της χώρας, όχι σε σύγκρουση και όχι με βάση τις ιδεολογικές εμμονές ορισμένων εταίρων», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά, σημείωσε: «δεν είναι ιδεοληψία το θέμα των συλλογικών συμβάσεων και η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων. Δεν είναι ιδεοληψία το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Αυτό το νεοφιλελεύθερο κουστούμι που φέρνει και ξαναφέρνει και φοράει ο κ. Μητσοτάκης δεν αποτελεί λύση για τη χώρα σήμερα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη τους νομούς Καβάλας και Κομοτηνής, χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Θράκη, «μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας και της ΕΕ», όπου «δεν έχουν προωθηθεί ούτε καν τα προγράμματα και τα κεφάλαια που υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για άνεργους νέους».

 Υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο Κυπριακό

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «θα πρέπει να στηρίξουν αποφασιστικά οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας την προσπάθεια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του Νίκου Αναστασιάδη, για επανέναρξη διαπραγματεύσεων».

«Να λυθεί το Κυπριακό τώρα, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, να μην μπούμε πάλι πίσω από μια λογική του πολιτικού κόστους, για το οποίο μια λογική τέτοια οδηγεί ουσιαστικά στη διαιώνιση μια κατάστασης που οδηγεί de facto διχοτόμηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Τόνισε δε την ανάγκη να κινηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα σ’ αυτό το θέμα.