Στα όσα ειπώθηκαν σε προσωπικό επίπεδο ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκαν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος ήταν φιλικός προς τον πρωθυπουργό, παρατηρώντας ότι τέσσερις φορές τον αποκάλεσε στις επίσημες δηλώσεις του «Αλέξη», ενώ στο δείπνο που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας οι δύο άνδρες βρήκαν την ευκαιρία να αναφερθούν και σε πολύ προσωπικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε ότι θα παραμείνει για άλλα δύο χρόνια ως πολίτης στην Ουάσιγκτον προκειμένου να μην αλλάξει σχολείο η μικρότερη κόρη του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η θητεία του Προέδρου των ΗΠΑ ήταν αρκετά δύσκολη. «Δεν είμαι μόνο Πρόεδρος των ΗΠΑ», φέρεται να είπε σε μια αποστροφή του λόγου ο Μπαράκ Ομπάμα, εννοώντας ότι έχει στο κεφάλι του αρκετά προβλήματα που δεν αφορούν, κατ’ ανάγκη, τους πολίτες των ΗΠΑ.

Οι αναφορές στην οικογένειά του ήταν συχνές και δεν παρέλειπε να τονίσει την σημασία που έπαιξε η σύζυγος του Μισέλ στα δύσκολα αυτά 8 χρόνια της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, έδειξε γνώστης του βιογραφικού του Αλέξη Τσίπρα και τον ρώτησε πως και ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια με την πολιτική και πόσο άλλαξε η ζωή του από τη μέρα που έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την οικογένειά του και τους δύο του γιους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί τη χώρα μας μαζί με την οικογένεια του, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακολούθησε μάλιστα ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών για το ποια μέρη της Ελλάδας θα πρέπει να επισκεφθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, για τα οποία κανείς από τους δύο ηγέτες δεν αποκάλυψε.

Στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τη βοήθεια προς τη χώρα μας με τον Μπαράκ Ομπάμα να εκτιμά ότι όλα θα πάνε καλά, η Ελλάδα γρήγορα θα ξεπεράσει την κρίση ενώ τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα κρατήσουν προσωπική επαφή, όπως επαφή θα κρατήσουν και τα επιτελεία τους.

Ο πρωθυπουργός είπε στον Μπαράκ Ομπάμα ότι ήταν και ιστορική και πολύ σημαντική η ομιλία του και τον ευχαρίστησε για την παρέμβαση του προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να υπάρξει σύντομα ρύθμιση του χρέους.