Την χρεοκοπία της Ελλάδας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων, Zoran Stavreski λόγω του κλεισίματος των τελωνείων, εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Eubusiness, ο Stavreski δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «στην Ελλάδα επικρατεί ένα μεγάλο χάος… και είναι φανερό ότι η Ευρώπη έχει αποτύχει να βρει μια καλή λύση. Θα ήταν καλύτερα για την Ευρώπη να κηρύξει χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία άλλωστε είναι σίγουρη, το συντομότερο δυνατόν».

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η χώρα του έχει υποστεί σοβαρές ζημίες από το κλείσιμο των συνόρων, τις οποίες -όπως είπε- «κανείς δεν θα μας πληρώσει».

Μάλιστα, παρέδωσε και μαθήματα οικονομίας… αναφέροντας ότι «η χρεοκοπία θα σταθεροποιήσει την αγορά καθώς χωρίς χρεοκοπία, η μη σταθερότητα στην περιοχή, δεν θα σταματήσει».

Τα σύνορα ΠΓΔΜ- Ελλάδας έχουν κλείσει τουλάχιστον 80 φορές φέτος, ενώ όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι ζημίες για την γειτονική χώρα ανέρχονται στα 15 εκ. ευρώ.