«Ένας άνθρωπος που πιστεύει σε παράλληλο νόμισμα πώς θα σηκώσει το βάρος των μεταρρυθμίσεων;» διερωτήθηκε, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σχολιάζοντας τις θέσεις του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Όταν δεν πιστεύεις στο ευρώ, πώς θα υποστηρίξεις λύσεις μέσα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «οι εγωισμοί των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη θα καταστρέψουν τη χώρα» και επανέλαβε τη θέση του ότι «πρέπει να γίνει μεγάλη κυβέρνηση συνεργασίας 240 βουλευτών για να έρθουν επενδύσεις».

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, δήλωσε: «Θα κλείσει. Είναι σίγουρο. Θα τα υπογράψουν όλα. Αυτοί κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά». «Το θέμα δεν είναι στην ψήφιση των μέτρων, αλλά στην εφαρμογή τους. Το 25% στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

Τέλος, αναφορικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε για άλλη μία φορά τον υπουργό να πάρει πίσω ολόκληρο τον νόμο και να πάνε όλες οι αρμοδιότητες στο Συμβούλιο, επισημαίνοντας: «Τότε η ΝΔ δεν θα έχει άλλοθι και θα συμβάλλει στην επίλυση του ζητήματος».