«Η νεότης δεν είναι προσόν αλλά και η αρχαιότης δεν είναι ελάττωμα. Με ποια λογική επελέγη η κ. Αχτσιόγλου; Μακάρι να είναι μια εξαιρετική υπουργός αλλά με ποια λογική επελέγη;», τόνισε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Star, στο σχόλιο της Πόπης Τσαπανίδου, ότι η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν μέσα στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Άρα αυτό λοιπόν είναι το κριτήριο, όποιος είναι μέσα στις διαπραγματεύσεις γίνεται υπουργός, να μας συμπαθούν αυτοί που είναι απέναντι από το τραπέζι; Ή να επιβάλλουν οι απέναντι από το τραπέζι ποιοι θα γίνουν υπουργοί στην ελληνική δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός μπορεί να εξηγήσει ποιο είναι το παραγωγικό αίτιο για την τοποθέτηση της στο υπουργείο;».

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να προλαβαίνουμε τις επιθυμίες των δανειστών, είναι χειρότερο από το να μας το επιβάλλουν. Η κυβέρνηση αυτή έχει βάλει έναν καθρέφτη , σκέφτεται τι θέλουν οι δανειστές και πάει  και το κάνει πριν το ζητήσουν», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.