Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πλέον πως ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να πραγματοποιήσει τον ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου τις επόμενες ώρες. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται μεν στις διαδικασίες συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά στο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό ακόμη η «ονοματολογία» για τον ανασχηματισμό, ενώ οι υπουργοί περιμένουν με αγωνία στο τηλέφωνό τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και την Παρασκευή, ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητικά στελέχη σε τηλεφωνικές επικοινωνίες τους έως το βράδυ της Πέμπτης ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία επικοινωνία και πληροφόρηση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σενάρια ακούγονται πολλά για αλλαγές σε σημαντικά χαρτοφυλάκια που μπορούν να αγγίξουν και κορυφαίους υπουργούς.

Δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις με όνομα – έκπληξη για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα των Χριστόφορου Βερναρδάκη (υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης), αλλά και του γγ του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ακούγονται έντονα στο Μαξίμου, ενώ το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ενδέχεται να «σπάσει» σε δύο χαρτοφυλάκια. Αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ εξελίξεις θα υπάρξουν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μέχρι στιγμής τα ονόματα που θεωρούνται σίγουρα για παραμονή στα χαρτοφυλάκιά τους είναι αυτά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, ενώ πολύ πιθανό θεωρείται να μετακομίσει ο Δημήτρη Τζανακόπουλος, αναλαμβάνοντας χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στο Μαξίμου. Ο Νίκος Παππάς παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικος Μαξίμου, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη πιθανότατα θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, από όπου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πιθανότατα θα αναλάβει χρέη υπουργού Ναυτιλίας που μέχρι πρότινος βρισκόταν ο Θοδωρής Δρίτσας.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας, δεδομένου ότι ο Γιώργος Σταθάκης «παίζει» για το υπουργείο Ενέργειας.

Αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι και ο ρόλος του Αλέξη Χαρίτση καθώς και του γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη.

Την ίδια ώρα τα μεγάλα ερωτηματικά είναι ο ενισχυμένος κομματικά Νίκος Φίλης λόγω της κόντρας με την Εκκλησία και ο Πάνος Σκουρλέτης.