Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι «φιλοξενεί τρομοκράτες», υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο αρνήθηκε να εκδώσει πρόσωπα που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Η απάντηση του Βερολίνου ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος απάντησε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει καθόλου αυτές τις δηλώσεις του Ερντογάν», όπως  μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Αυτή τη στιγμή η Γερμανία έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες χώρες σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία τρομοκρατών. Θα μείνετε στην ιστορία σαν μια χώρα που υποδέχεται τρομοκράτες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει  το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στείλει στο Βερολίνο περισσότερους από 4.000 φακέλους με αιτήματα έκδοσης προσώπων που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, χωρίς να λάβει θετική απάντηση.

Ο Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να έχει «στενές και εποικοδομητικές σχέσεις» με την Άγκυρα αλλά «δεν θα μασήσει τα λόγια της» σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.