Τις «σοβαρές συνέπειες» που έχει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες επισήμανε η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέροντας πως οι νέοι καναλάρχες έχουν ήδη καταβάλει την πρώτη δόση κι έτσι με την επιστροφή του ποσού αυτού «δεν θα προσληφθούν 4000 νοσηλευτές ενώ και 15.000 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς θα πρέπει να γυρίσουν πίσω», όπως είπε στην ΕΡΤ.

Η κα Χρυσοβελώνη χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτη» την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο.

Απευθυνόμενη σε εκείνους που «έμαθαν να εκπέμπουν τζάμπα» η κα Χρυσοβελώνη είπε πως αυτό θα σταματήσει και γι’ αυτό από τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθετική πρωτοβουλία για χορήγηση προσωρινών αδειών.

Η υφυπουργός, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισήμανε πως η απόφαση του συμβουλίου βγήκε με οριακή πλειοψηφία και πως θα είναι χρήσιμο να διαβάσει κανείς και το σκεπτικό της απόφασης- το οποίο ακόμα καθαρογράφεται.

«Δεν υπάρχει καμία ανοχή από την ελληνική κυβέρνηση καθώς επιχειρείται να επιστρέψουμε σε καθεστώς μη νομιμότητας», τόνισε χαρακτηρίζοντας «ακατανόητους» τους πανηγυρισμούς της άλλης πλευράς

Απαντώντας σε όσους ζητούν παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά η κα Χρυσοβελώνη διερωτήθηκε «γιατί να παραιτηθεί; επειδή έδωσε τη μάχη να μπει τάξη;» ενώ σε όσους ζητούν εκλογές επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού πως τις κυβερνήσεις δεν τς καθορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις αλλά ο λαός.

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, έχει ανάγκη από σταθερότητα και η κυβέρνηση θα τη διασφαλίσει», κατέληξε.