Η Ένωση Κεντρώων χαρακτηρίζει «λάθος» την επιμονή της κυβέρνησης να ξεκινήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η συζήτηση για την απομείωση του χρέους και να συμφωνηθούν μέτρα για την ελάφρυνσή του έως το 2016, όπως τόνισε άλλωστε και χτες ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση επιζητεί να έχουν κλείσει έως το τέλος Νοεμβρίου, όποτε και θα συνέλθει το Euro Working Group, όλα τα θέματα της β’ αξιολόγηση. Στόχος είναι μετά από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να αρχίσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους και να έχει ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα.

Τη διαφωνία της με την στρατηγική αυτή εξέφρασε η Ένωση Κεντρώων, επισημαίνοντας ότι αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει στην αξίωση νέων μέτρων από πλευράς των θεσμών.

«Το λάθος της κυβέρνησης να ζητάει πρόωρη μείωση του χρέους, εγείρει αξίωση νέων μέτρων από πλευράς των θεσμών. Η Ένωση Κεντρώων έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι πρώτα η χώρα μας θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά οι ξένοι από μόνοι τους θα ρυθμίσουν το χρέος με επιμήκυνση πληρωμής και πολύ χαμηλά επιτόκια. Φοβόμαστε, ότι η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύεται», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.