Αιχμηρά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την αντικατάσταση του Σταυρου Καπάκου από τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ.  Υπό τον τίτλο «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η απομάκρυνσή του ως φαίνεται, έγινε με «άνωθεν υπόδειξη» και η όλη διαδικασία απομάκρυνσης του κ. Καπάκου, είναι ένα ακόμη βήμα στον «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της κυβέρνησης. «Και μάλιστα, όταν ο κ. Καπάκος ήταν μια ακραιφνής κομματική επιλογή (διευθυντής σύνταξης της Αυγής), κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης» αναφέρει.

«Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το «ενδιαφέρον» του Μαξίμου για την προώθηση συγκεκριμένων – απολύτως ελεγχόμενων – δημοσιογράφων και στα υπό δημιουργία κανάλια ορισμένων εκ των «υπερθεματιστών». Με αυτές τις λογικές, το «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο», επεσήμανε το ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «διχαστικές και εμφυλιοπολεμικές» τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη («σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή – στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο» είχε δηλώσει) και διευκρίνισε πως τις καταδικάζει απόλυτα. «Αναρωτιόμαστε όμως αν αυτή είναι η «σύγχρονη μεταρρυθμιστική πολιτική» που διακηρύσσει ο κ. Μητσοτάκης. Η επιστροφή σε ένα παρελθόν που διαχώριζε τους Έλληνες, και που ξεπεράστηκε με την πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Περιμένουμε το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας».