Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε τις τελευταίες ημέρες, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τον χαρακτηρισμό «ξεφτιλισμένος» που του είχε αποδώσει σε παλαιότερη δήλωσή της.

«Ναι, και θα το ξανάλεγα, το πιστεύω απόλυτα. Δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, βαρύ είναι αυτό που κάνει», δήλωσε η κα Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε σχετικά στην εκπομπή «Ακραίως» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Σημασία δεν έχει μόνο να το λέω εγώ, αλλά και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα που δεν συναλλάσσονται με την κυβέρνηση, να διεκδικήσουν τη ζωή τους, να  διεκδικήσουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας».

«Αν σας φαίνεται βαρύ το ξεφτιλισμένος και χοντρό το προδότης θα πρέπει να απαντήσετε πώς σας φαίνεται αυτό που γίνεται στη χώρα», πρόσθεσε η ίδια.

Η πρόεδρος της Πλεύση Ελευθερίας τόνισε ότι «ζούμε μια δικτατορία, γι’ αυτό καλούμαστε να την ανατρέψουμε, να κάνουμε μια επανάσταση απέναντι σε αυτήν την απολυταρχία».

Σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για δήθεν επαναστατική γυμναστική του ΠτΔ.

«Ας υπάρξει ένα μέτρο στις δηλώσεις του ΠτΔ που κάνει δήθεν επαναστατική γυμναστική, όταν είναι μεταξύ των προδοτών και των προτεργατών της υποβάθμισης της διεθνούς σχέσης της χώρας μας και της Δημοκρατίας».

Κωνσταντοπούλου: Αν τολμάει ο Τσίπρας ας κάνει εκλογές, να δούμε τι ποσοστό θα πιάσει

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤOpen, η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει τώρα εκλογές «αν τολμάει», ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι δεν θα πάρει τα ποσοστά που έλαβε στις δύο εκλογικές μάχες του 2015.

«Σε κάθε περίπτωση, πήρε ένα ποσοστό 36% επί του λιγότερου από 50% των εκλογέων. Αυτό είναι λιγότερο από 18%. Αυτό το 18% σε αυτές τις συνθήκες, που αν τολμάει ο Τσίπρας ας κάνει τώρα εκλογές για να δει αν θα το βρει», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ πολλών άλλων.