Με μία φράση και με σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας «τελείωσε» από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής τα σενάρια κρίσης στις σχέσεις του με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

«Δεν είναι η μάχη ενός υπουργού, είναι η μάχη μιας παράταξης, ενός ολόκληρου λαού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, καλύπτοντας πλήρως τους χειρισμούς του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος τους τελευταίους δύο μήνες έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΝΔ μπλόκαρε τη σύσταση του ΕΣΡ, στόχος ήταν να μην γίνει κανένας διαγωνισμός. Οι ίδιοι που τον μπλοκάρουν χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι η διενέργεια διαγωνισμού χωρίς ΕΣΡ είναι αντισυνταγματική. Λένε συνειδητά ψέματα. Η Βουλή αποφάσισε τους κανόνες του διαγωνισμού όχι ο αρμόδιος υπουργός. Ας αφήσουν τα κόλπα ότι παρεμβαίνουμε. Δεν θα σωπάσουμε, ακραία ειρωνικό ότι αυτοί που έχουν επάγγελμα την παρέμβαση της δικαιοσύνη να κάνουν κριτική σε εμάς. Ε, λοιπόν δεν θα σταματήσουμε να λέμε αλήθεια στον λαό. Δεν είναι η μάχη ενός υπουργού, είναι η μάχη μιας παράταξης. Δεν θα μας τρομάξει το παιδί της Siemens το παιδί της διαπλοκής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ειδική μνεία του πρωθυπουργού από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής στον Νίκο Παππά εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης ενόψει και του επερχόμενου ανασχηματισμού.