Σκληρή γλώσσα κατά της εφημερίδας «Παραπολιτικά» χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε δημοσίευμα που παρουσίαζε τη σύντροφό του ως κατηγορούμενη για εκβίαση επί 11 χρόνια.

«Επίκουρη ανακρίτρια διαφθοράς κατηγορείται επί 11 χρόνια για εκβίαση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία και απλή σωματική βλάβη με πρόθεση. Το εις βάρος της κατηγορητήριο συντάχθηκε το 2005, πριν από την είσοδο της στον δικαστικό κλάδο, ενώ από τις 9 Σεπτεμβρίου 2011 η υπόθεση της εκκρεμεί στον 4ο τακτικό ανακριτή στην Εισαγγελία Εφετών. Παρά ταύτα, η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάπα, σύζυγος -με σύμφωνο συμβίωσης- του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, όχι μόνον εξακολουθεί ανενόχλητη να ασκεί καθήκοντα, αλλά και ενίοτε συνδικαλίζεται στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ασφαλιστής κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων ότι υπέστη εκβιασμό, ξυλοδαρμό και έπεσε θέμα ληστείας μέσα στο γραφείο δικηγόρο με την οποία είχαν διαφορές για ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια. Ο καταγγέλλων είχε υποδείξει τους δράστες, με αποτέλεσμα να κινηθούν αμέσως οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ελήφθησαν ένορκες καταθέσεις, πραγματοποιήθηκε ιατροδικαστική έρευνα και αφού σχηματίστηκε δικογραφία παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση για να ένα πλημμέλημα και δύο κακουργήματα, το Φεβρουάριο του 2005.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το «Βιβλίο παρακολούθησης ροής μήνυσης» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η υπόθεση αναπέμφθηκε για συμπλήρωση περισσότερων στοιχείων στο Α.Τ. Περιστερίου, περιοχής κατοικίας ενός εκ των εμπλεκομένων, επέστρεψε στα δικαστήρια και χρεώθηκε σε ανακριτή για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2007.

Η δικογραφία πηγαινοέρχεται σε διάφορα γραφεία μέχρι το 2011 και έκτοτε αναζητείται η τύχη της. Το παράδοξο στην υπόθεση, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι ότι η εν λόγω πρώην δικηγόρος κατάφερε να εισέλθει στο δικαστικό κλάδο περνώντας από τις σχετικές εξετάσεις, ενώ την ίδια ώρα είχε εκκρεμότητες εις βάρος της και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, ως αποτέλεσμα της μήνυσης του ασφαλιστή.

Κοντονής: Ψευδή, κατασκευασμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα

Ο Σταύρος Κοντονής με ανακοίνωση του απαντάει στο «σύστημα της παράγκας στον ελληνικό αθλητισμό» όπως το αναφέρει. Ο υπουργός Αθλητισμού τονίζει μεταξύ άλλων πως “οι χρηματοδότες του συστήματος διαφθοράς έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν, μπροστά στο διαφαινόμενο τέλος τους, γι’ αυτό και επιστρατεύουν τον κίτρινο τύπο με ψευδή, κατασκευασμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, νομίζοντας ότι θα φοβηθώ και ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις τους”.

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε από τη μεριά του ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος απευθυνόμενος στο «σύστημα της παράγκας στον ελληνικό αθλητισμό», τονίζει ότι η σύντροφός του «είχε πέσει θύμα απάτης του φερομένου ασφαλιστή» και όταν αποκαλύφθηκε υπεξαίρεση χρημάτων, ο άντρας «υπέβαλε εις βάρος της συντρόφου μου ψευτομήνυση για να την τρομάξει». Για τη μήνυση, συμπληρώνει ο υπουργός, «έχει εκδοθεί προ πενταετίας αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κοντονή…

«Με το σημερινό δημοσίευμα της εϕημερίδας «Παραπολιτικά» εις βάρος της συντρόφου μου το σύστημα της παράγκας στον ελληνικό αθλητισμό δείχνει την έκδηλη ανησυχία του για τις επερχόμενες εξελίξεις. Οι χρηματοδότες του συστήματος διαϕθοράς έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν, μπροστά στο διαϕαινόμενο τέλος τους, γι’ αυτό και επιστρατεύουν τον κίτρινο τύπο με ψευδή, κατασκευασμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, νομίζοντας ότι θα ϕοβηθώ και ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις τους.

Ως προς την ουσία του δημοσιεύματος αναφέρω μόνο, ότι η σύντροφός μου πριν δώδεκα χρόνια είχε πέσει θύμα απάτης φερομένου ασφαλιστή, ο οποίος υπεξαιρούσε χρήματα τα οποία έπρεπε να καταβάλει με τη σειρά του ως ασφάλιστρα ασφαλιστικής σύμβασης υγείας. Σαν να μην έφτανε αυτή η πράξη του «ασφαλιστή» όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση, ο υπέβαλε εις βάρος της συντρόφου μου ψευτομήνυση, προϕανώς για να την «τρομάξει», για την οποία μάλιστα έχει εκδοθεί προ πενταετίας αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Αυτά για τις αθλιότητες περί εκκρεμούς και «χαμένης» υπόθεσης.

Είναι απορίας άξιο ότι οι οργανωτές της διαϕθοράς δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι όσες κακοήθεις και αν επιστρατεύσουν η διαδικασία της κάθαρσης θα ολοκληρωθεί σε όλα τα επίπεδα και οι χρηματοδότες του σάπιου συστήματος  στο τέλος θα κλαίνε τα βρώμικα λεϕτά που διοχετεύουν σε ανυπόληπτους τύπους.

Έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει, ότι για εμένα μπορούν να γράφουν και να διαδίδουν ότι θέλουν εκ του ασφαλούς, αϕού καθ’  ω χρόνω κατέχω κυβερνητική θέση δεν πρόκειται να κινηθώ καθ’ οιουδήποτε. Μου αρκεί να γελιοποιούνται και ν’ εξοργίζονται κάθε ϕορά που οι αθλιότητές τους πέφτουν στο κενό και οι πολίτες τους γυρίζουν τη πλάτη, αντιλαμβανόμενοι τον σκοπό και το στόχο αυτών των ελεεινοτήτων.

Όμως με τα χαλκευμένα δημοσιεύματα κατά προσώπων του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, αποδεικνύουν ότι είναι αδίστακτοι και ευρισκόμενοι μπροστά στο μοιραίο δεν ορρωδούν έναντι ουδενός. Ας τα γνωρίζουν αυτά όσοι αναγνώστες ακόμη επιλέγουν να «ενημερώνονται» από αυτά τα κέντρα».