Τα μηνύματα ανανέωσης που προσδοκά να φέρει εν γένει στη Νέα Δημοκρατία θα παραθέσει ενώπιον της νεολαίας του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα θα απευθύνει λόγο στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, σε μία κομβική συγκυρία καθώς το τελευταίο διάστημα η νεολαία του Μοσχάτου έχει σημαδευτεί από αναταράξεις με τα απόνερα να φθάνουν μέχρι το κατώφλι του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναμένεται να υπογραμμίσει τη μαζικότητα της προσέλευσης των νέων ανθρώπων που γράφτηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι ξεπερνούν σύμφωνα με πληροφορίες του 32.000. Πέραν αυτού ωστόσο, το βασικότερο σημείο στο οποίο θα σταθεί ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αυτό που σηματοδοτεί και τον άνεμο αλλαγής, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της ηγεσία της ΝΔ πάνω από το 1/3 αυτών συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κομματική νεολαία και πάνω από το 56% των συμμετεχόντων είναι κάτω από 23 ετών.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει την σημαντική ανανέωση ως μήνυμα φυγής προς τα εμπρός, τόσο για την ΟΝΝΕΔ όσο και για τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, θα περιγράψει το όραμά του για τη νέα νοοτροπία που πρέπει να περάσει στη νέα γενιά, καλώντας τους νεολαίους της παράταξης να γίνουν κοινωνοί της. Από το όνειρο της μάνας που θέλει να βολέψει το παιδί στο δημόσιο θα πρέπει να περάσουμε στην εποχή όπου η νέα γενιά που έχει όραμα και ταλέντο, θα δουλέψει σκληρά και θα ανταμείβεται γι’ αυτό, δεν θα φοβηθεί το ρίσκο και θα σταθεί στα πόδια της, θα είναι το κεντρικό μήνημα του προέδρου της ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους νέους και τις νέες μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να γραφτούν στο μητρώο νέων στελεχών, προκειμένου να αποτελέσουν μία φρέσκια μαγιά για το στελεχιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι στη βάση του τρίπτυχου «αξιολόγηση, αξιοκρατεία και εργασία» όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να έχουν μία θέση στη ΝΔ. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, θέλει να ανανεώσει στην πράξη τη Νέα Δημοκρατία καθώς είναι όραμά του η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα να είναι η νεότερη στην ιστορία της Ελλάδας.

Από το στόχαστρό του δεν πρόκειται να ξεφύγει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον χαρακτηρίζει ως «εχθρό της νέας γενιάς». Σε αυτή τη λογική ο πρόεδρος της ΝΔ θα υπογραμμίσει ότι με την ατελέσφορη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει πολλαπλασιαστικά τη φυγή νέων ανθρώπων και επιστημόνων στο εξωτερικό, με την «πληγή» να μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής για την έξοδο από τα μνημόνια και τη στροφή στην ανάπτυξη, όπως αυτό που πρεσβεύει η «Συμφωνία Αλήθειας».