«Η εκλογική κατάταξη της ΚΕ του συνεδρίου αποτυπώνει την ανάγκη για αύξηση της συλλογικής λειτουργίας μεταξύ κυβέρνησης, κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για την κριτική και την αυτοκριτική στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Στο συνέδριο κάναμε αυτοκριτική, όχι με διάθεση να στήσουμε κάποιον στον τοίχο, αλλά με στόχο να διορθώσουμε λάθη και ανεπάρκειες». Αναφορικά με τη διεύρυνση του κόμματος, επεσήμανε: «Όταν μιλάμε για διεύρυνση το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά ο στόχος. Και ο στόχος είναι πολιτικά ορθός: Η δημιουργία ενός μετώπου απέναντι στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο».

Σχετικά με τη δική του πορεία στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και για την επικείμενη εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ, ο κ. Ρήγας σημείωσε: «Τον τελευταίο χρόνο πετύχαμε τρεις βασικούς στόχους: Ανανεώσαμε το δυναμικό τού κόμματος που είχε πληγεί από τη διάσπαση, διατηρήσαμε παρά τις αντίξοες συνθήκες την επαφή του κόμματος με την κοινωνία και οδηγήσαμε το κόμμα σε ένα συνέδριο που έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας».

«Κατά τη γνώμη μου, στη θέση του γραμματέα το ζητούμενο είναι ο καλός συντονισμός μίας συλλογικής προσπάθειας, άρα κριτήριο δεν θα πρέπει να είναι η δημοφιλία, αλλά η αποτελεσματικότητα και το ενωτικό πνεύμα. Κανείς μας, προφανώς, δεν είναι αναντικατάστατος» πρόσθεσε ο κ. Ρήγας και κατέληξε: «Οι σύντροφοί μου μου ανέθεσαν τη μεγάλη ευθύνη του συντονισμού της δράσης του κόμματος σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Χαίρομαι και τους ευχαριστώ που με την ψήφο τους στο συνέδριό μας επιδοκίμασαν τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια που έγινε τον τελευταίο χρόνο».