Τον προβληματισμό του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να βγει το πρόγραμμα και από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν άλλες παράλογες απαιτήσεις», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως η κοινωνία δεν αντέχει επιπλέον μέτρα.

«Πρέπει να πάμε στο να ξελασκάρει το λουρί, όχι να οδηγηθούμε σε νέα μέτρα. Αυτά θα ήταν καταστροφικά», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν θεωρεί ότι «έχουμε το περιθώριο ως οικονομία να πάμε σε νέες επιβαρύνσεις».

Ο υπουργός υπογράμμισε μάλιστα πως εάν τεθεί κάτι τέτοιο, θα είναι ομολογία αποτυχίας του προγράμματος. Αναφορικά με τη στόχευση της κυβέρνησης είπε πως είναι γνωστή και σαφής «να πάμε σε μια γενναία απομείωση του χρέους».

Ερωτηθείς για την αντικατάστασή του στο υπουργείο, τόνισε ότι «αν φτάσουμε στο σημείο ώστε οι θεσμοί να καθορίζουν και τη σύνθεση της κυβέρνησης στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά».

Ο κ. Σκουρλέτης διέψευσε τέλος τα σενάρια που τον θέλουν να μετακινείται στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «δεν τον αφορούν. Έχω πει τόσες πολλές φορές, δεν ενδιαφέρομαι».