Την εκτίμηση πως, όταν γίνουν εκλογές -και περισσότερο όσο καθυστερούν αυτές- η Νέα Δημοκρατία μπορεί να στοχεύσει και να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, βουλευτής Β’ Αθήνας, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις.

«Όταν θα έλθει εκείνη η ώρα και αυτοδυναμία να έχουμε, θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις με κόμματα, στα οποία συμφωνούμε στο μείζον, που είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας» είπε o κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 fm” και πρόσθεσε: «Τα κόμματα, στα οποία υπάρχει η κοινή συνταύτιση απόψεων ως προς τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας είναι γνωστά: Είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι στην παρούσα Βουλή, δε βλέπω κάποιο άλλο, που να ‘χει αυτή τη γραμμή. Όμως, ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «εάν η κυβέρνηση επιζητεί συναινέσεις, τότε από τη ΝΔ θα βρει πάντα εποικοδομητικό συνομιλητή», εκτιμώντας, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν επιθυμεί συναινέσεις, αλλά επιδιώκει τον διχασμό». «Ο κ.Τσίπρας είπε στον Μητσοτάκη ‘είστε η αντιπολίτευση του όχι σε όλα’. Ο Τσίπρας που ως αρχηγός αντιπολιτεύσεως δεν ψήφισε ένα άρθρο, ενός νόμου, ζητούσε εκλογές από την πρώτη μέρα και με όχημα την προεδρική εκλογή έριξε τη νόμιμη κυβέρνηση του τόπου, λέει στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που του ψήφισε και το μνημόνιο, για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ το καλοκαίρι, ότι είμαστε η αντιπολίτευση του ‘όχι σε όλα’. Προφανώς ο κ. Τσίπρας θεωρεί τον ελληνικό λαό βλάκα» είπε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ έχει αποδείξει τη διάθεσή της υπέρ της συναίνεσης στην πράξη, όχι στα λόγια, όμως, τη συναίνεση την καθορίζει πάντα η κυβέρνηση» και «ο μαέστρος της συναίνεσης είναι πάντοτε ο πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τους 475 μεγαλοκαταθέτες, που εστάλη στις ελληνικές Αρχές από το υπουργείο Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας, ο κ.Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στις εισαγγελικές Αρχές με το που την παρέλαβε» τονίζοντας ότι η θέση του κόμματος είναι «όσο περισσότερους φοροφυγάδες πιάσουμε τόσο το καλύτερο».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις γονέων και κατοίκων κάποιων περιοχών στη φοίτηση παιδιών προσφύγων σε σχολεία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Θα πρέπει να συμφωνούμε σε κάποια βασικά πράγματα: Πρώτον, τα παιδιά αυτά, των προσφύγων και των μεταναστών, πρέπει να πάνε σχολείο, τελεία και παύλα, δε γίνεται, δε μπορούμε να το συζητάμε καν αυτό, δε μπαίνει υπό συζήτηση. Δεύτερον, το κράτος από την πλευρά του πρέπει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους πολίτες, ώστε να είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρέπει να φοβούνται, γιατί αν φοβούνται αυτό θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα».