«Η ΝΔ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην ρίξει όλο το βάρος στο ζήτημα του χρέους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 τόνισε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για τη διευθέτησή του.

«Η γερμανική θέση, διότι δεν είναι θέση μόνο του κ. Σόιμπλε, είχε διατυπωθεί με τον πλέον σαφή τρόπο από το 2012 όταν συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά του Eurogroup το καλοκαίρι η υπόσχεση περί ανοίγματος συζήτησης για το χρέος. Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, εγώ προσωπικά το έχω κάνει τουλάχιστον 10 φορές που θυμάμαι και πολλές που δεν θυμάμαι, να μην βάλει όλα τα αβγά στην ελπίδα άμεσης συζήτησης για το χρέος. Η κυβέρνηση που για λόγους που αυτή ξέρει και αυτή καταλαβαίνει, εμείς έτσι κι αλλιώς συνήθως δεν καταλαβαίνουμε τι κάνει, προτίμησε αυτή την τακτική», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ακόμη πρόσθεσε: «Δεν νομίζω πως θα’ χει αποτέλεσμα και όχι απλώς δεν θα’ χει αποτέλεσμα για την κυβέρνηση γιατί αυτό – αν θέλετε- λίγο μας νοιάζει, όλο αυτό εντάσσεται σε ένα πλαίσιο υπερφορολόγησης, τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών, που υποτίθεται ήταν η δική μας προκαταβολή για να αρχίσει αυτή η συζήτηση, που οδηγούν την οικονομία σε μία νέα ύφεση και την κοινωνία σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που ήδη είχε. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ως τελικό συμπέρασμα. Μα καθόλου».