Για απόφαση με πολλά θετικά σημεία, που είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην απόφαση της 21ης Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση έχει αργήσει πάρα πολύ. Είναι αναποτελεσματική. Δεν έχει κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει. Επί δύο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ, υπενθυμίζουν συνέχεια στην κυβέρνηση πολλά πράγματα. Σας θυμίζω τη φράση του Αντώνη Σαμαρά: ”Επιτέλους ξεκολλήστε. Πάρτε μέτρα’’». σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το πλεονέκτημα του να κάνει τέτοιες κινήσεις πια και πρόσθεσε ότι την οδηγούν οι ανάγκες, τα προβλήματα που υπάρχουν και τα αδιέξοδά της. Ερωτηθείς για επαναδιαπραγμάτευση, υπογράμμισε ότι η ΝΔ επιμένει και θα επιμένει πάνω στον όρο αυτό.

Αναφορικά με το καθεστώς της εφεδρείας, επεσήμανε πως η πρόταση της ΝΔ απορρίφθηκε γιατί δεν μιλάει για απολύσεις και τόνισε ότι στο θέμα των φορολογικών συντελεστών, η ΝΔ θα επιμείνει.

Για το ενδεχόμενο εκλογών, εξέφρασε την άποψη ότι το κόστος της παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερο, από το όποιο κόστος μπορεί να προκαλέσει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.