Σε υψηλούς τόνους συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής, για τη διαφθορά αλλά και το ζήτημα της εκπαίδευσης.

Απαντώντας στο αίτημα Τσίπρα για συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή απάντησε: «Έξι μήνες πίσω, τον Μάρτιο του 2016, με το ίδιο θράσος ζητούσατε προ ημερησίας για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Έγινε η συζήτηση και υποστήκατε μια πανωλεθρία. Επανέρχεστε στον τόπο του εγκλήματος. Χαίρομαι που σύρεστε σε αποδοχή της πρότασής μας».

«Έχουν προστεθεί σήμερα μια σειρά από δεδομένα στον δημόσιο διάλογο. Με πολύ μεγάλη χαρά θα έρθουμε να τα συζητήσουμε όλα. Θα αναμένω με ανυπομονησία να καθοριστεί η σχετική ημερομηνία», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού στα βιώματα του καθενός, παρατήρησε: «Δηλώσατε υπερήφανος για τη συμμετοχή στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Αυτό όμως συχνά παρεκτράπη σε εκδηλώσεις ακραίας βίας που στιγμάτισαν τη ζωή αυτού του τόπου. Να θυμίσω ποιο ήταν το όνομα της φοιτητικής παράταξης που ήταν επικεφαλής ο Τσίπρας στα φοιτητικά του χρόνια: “Εγκέλαδος”. Αυτόν τον εγκέλαδο έχει προκαλέσει στη χώρα. Έχετε γκρεμίσει ότι υπάρχει».

Κάνοντας παρατήρησε στον κ. Τσίπρα να μη μιλά σε συναδέλφους του την ώρα της ομιλίας του και να τον κοιτά, συνέχισε λέγοντας: «Είπατε πως δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Και είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε ένα κορυφαίο αμερικανικό μη κρατικό πανεπιστήμιο. Κι εσείς την οικονομική άνεση την είχατε, σκληρή δουλειά χρειάζεται. Εσείς στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο, απόλυτη υποκρισία. Εσείς ο ίδιος αναγνωρίζεται τα προνόμια της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

«Μας χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ μία άβυσσος ιδεολογική, ενώ εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε την παιδεία με όρους παρελθόντος. Πρέπει να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση στα βασικά και στα αυτονόητα. Πρέπει ή δεν πρέπει να αξιολογούμε την αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού; Εσείς κύριε Τσίπρα τι είδους αξιολόγηση θέλετε; », τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η αξιολόγηση είναι η επιβράβευση του άξιου και όχι το εργαλείο τιμωρίας. Θέλουμε ο καθένας να επιβραβεύεται από τη δουλειά του κάτι που η κυβέρνηση δεν θέλει. Χρειαζόμαστε ή δεν χρειαζόμαστε πρότυπα σχολεία; Πρέπει ή δεν πρέπει τα Πανεπιστήμια να ορίζουν συγκεκριμένο αριθμό εισακτέων; Κάποιες Σχολές δεν είναι βιώσιμες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.