«Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να μιλήσει στη Βουλή για το ζήτημα της διαπλοκής. Προτιμά να μιλά εκ του ασφαλούς ή να βάζει άλλους να μιλάνε γι’ αυτόν», τονίζει κυβερνητική πηγή, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

«Όσο για τις θέσεις του για την Παιδεία», σημειώνει η ίδια πηγή, «υπήρξε σαφέστατος: Το όραμά του είναι μια Παιδεία πολλών ταχυτήτων όπου δικαίωμα στη μόρφωση θα έχουν μόνο αυτοί που μπορούν να την αγοράσουν».

«Αδύναμος να αγγίξει το θέμα της διαπλοκής από το βήμα ο κ.Μητσοτάκης, το αναθέτει στις “πηγές” της ΝΔ από τους διαδρόμους της Bουλής», αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη με ανάρτηση της στο Twitter, επισυνάπτοντας το περιεχόμενο της σχετικής διαρροής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την ανάρτηση της η κυβερνητική εκπρόσωπος στηλιτεύει το γεγονός ότι ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής και είχε την ευκαιρία, δεν αναφέρθηκε στο θέμα της διαπλοκής, αλλά αντίθετα μέσω διαρροών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίστηκε «διχαστικός για τη χώρα και απολογητικός για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή».