Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την Παιδεία.

Ο αρχηγός της ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε περισσότερο στα θέματα της επικαιρότητας και της διαπλοκής και λιγότερο στα θέματα της Παιδείας. «Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας.«Σκοπός δικός μας είναι να ενώσουμε» υπογράμμισε.

«Το ίδιο γρατζουνισμένο βινύλιο της δεκαετίας του 80′ εξακολουθούμε να ακούμε. κ. Τσίπρα το ίδιο σας το παρελθόν σας καταδιώκει. Και δυστυχώς δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε» επεσήμανε.

«Ο κ. Φίλης έχει τα απαιτούμενα προσόντα,για να ισοπεδώσει τις αρχές της αριστείας και της φιλομάθειας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εκδικείστε την Ελλάδα της γνώσης και υπονομεύετε τη δημόσια Παιδεία».

Υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Καταργήσατε τα πρότυπα σχολεία όταν καταργήσατε τις εξετάσεις εισαγωγής. Τα παιδιά των βορείων προαστίων και της μεσαίας τάξης μπορούν να πάνε σε ιδιωτικά. Από τα υπόλοιπα παιδιά γιατί στερήσατε το καλό σχολείο; Πόσο αριστερό είναι να στερείτε από ένα άξιο παιδί να πάει σε ένα καλό δημόσιο σχολείο; Πρότυπα και πειραματικά σχολεία ακυρώθηκαν ουσιαστικά από τη στιγμή που το υπουργείο κατάργησε τις εξετάσεις εισαγωγής »