Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την Παιδεία.

«Σε αυτή τη χώρα θα μάθουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους» τόνισε και είπε: «Μας κατηγορούσατε ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας αλλά όταν εκείνος ζήτησε διευκόλυνση έφυγε το επόμενο λεπτό. Τι έχετε να πείτε τώρα; Πάει αυτή η καραμέλα».

«Μήπως ο Κυριακού,ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης είναι ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ ο Αλαφούζος;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Όποιος επίδοξος καναλάρχης δεν μπορεί να πληρώσει, θα εκπέσει την επόμενη στιγμή», επανέλαβε.

«Είπατε ότι θα γυρίσετε πίσω τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες, που τα έχει ανάγκη η ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Μιλάνε τα κόμματα της Siemens, των υποβρυχίων, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, της παράγκας στο ποδόσφαιρο».

«Η ΝΔ είναι ενάντια στην προσπάθεια να σπάσει η διαπλοκή», υποστήριξε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εδώ και ένα μήνα παίζεται η τρίτη πράξη ενός έργου που έχουμε βαρεθεί: της αριστερής παρένθεσης».

«Τώρα επιχειρείτε το ίδιο στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους», είπε.

«Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα, έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας, αυτό που οικοδόμησαν οι καναλάρχες με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Και τολμάτε να κουνάτε το δάχτυλο στην αριστερά», τόνισε.