Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης τόσο για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις δημόσιες εταιρείες που περνάνε στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα έχει γίνει βαρίδι στα πόδια σας. Το πρόβλημα είναι ότι περνάτε τους ψηφοφόρους και τους δικούς σας κυρίως για χαζούς», είπε ο κ. Θεοδωράκης. «Κάνατε ανθρώπους να χάσουν τα βοσκοτόπια τους και τώρα λέτε… ότι δεν τους ξέρατε».

«Μπήκατε σε μια μεγάλη ταλαιπωρία για τον ΣΥΡΙΖΑ TV, ενώ υπήρχε απλούστερος δρόμος, ο δρόμος του κ. Λεβέντη. Μπορούσε να σας εξηγήσει πώς κάνεις ένα κανάλι χωρίς λεφτά, χωρίς εφορίες, χωρίς ΙΚΑ και πώς το πουλάς μετά και βγάζεις λεφτά», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κατόπιν αναφέρθηκε σε παλιότερες δηλώσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις.

2600863

«Το ηθικό πλεονέκτημα έπεσε και σας πλάκωσε. Μία κλίκα αποφασίζει για το δημόσιο πλούτο, σαν να πρόκειται για αμπελοχώραφα των παππούδων τους», δήλωσε, αναπαράγοντας μια φράση που είχε πει παλιότερα ο κ. Τσίπρας.

«Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα στην ιδιωτικοποίηση του νερού», πρόσθεσε. «Ο Τσίπρας είχε πει στους εργαζόμενους ότι οι εκλογές (του ’15) θα ναι δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ».

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι ξεκάθαρα ποια τμήματα της περιουσίας της ΕΥΔΑΠ πάνε για ιδιωτικοποίηση, «δεν είναι ξεκάθαρο αν δίνεται και το φράγμα του Μόρνου», όπως είπε.

Επιπλέον, «σε όλον τον κόσμο επαναγοράζουν τις εταιρείες ύδρευσης που στο παρελθόν είχαν πουλήσει σε ιδιώτες», εξήγησε.

«Όλα πωλούνται επί ΣΥΡΙΖΑ. Και όσα δεν πωλούνται μπαίνουν σε ένα υπερταμείο. Ένα ‘πάρτα όλα’ χωρίς καμία διασφάλιση», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.