«Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μου. Εγώ δεν βγήκα να καταγγείλω ότι με πλησίασε ένας, να του δώσω 10.000 (ευρώ) για να μου βάλει μεγάλα ποσοστά (σε δημοσκόπηση). Εγώ βγήκα και είπα ότι είναι σάπιο το πεδίο αυτό» δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε ότι «στις εκλογές όλοι μας έβαζαν 2% τη Δευτέρα και πέντε ημέρες αργότερα πήραμε 4% […] Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος της κοινωνίας».

Μάλιστα αν και είπε ότι αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά του πρόσθεσε σε σχέση με όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη: «Με πλησίασε ένας κύριος, μου είπε από ποια εταιρεία ήταν και μου είπε πως με λίγα χρήματα -περίπου 10.000 ευρώ- “μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε”. Γιατί σας βλέπω ότι επιτίθενται πάλι όλοι εναντίον σας, σας παρουσιάζουν ότι πάτε με τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την εξόντωσή σας».

Χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι τον προσέγγισαν από εταιρεία δημοσκοπήσεων και του ζήτησαν 10.000 ευρώ για να ανεβάσουν τα ποσοστά του κόμματός του σε μέτρηση.

«Με πλησίασε υπάλληλος εταιρείας δημοσκοπήσεων και μου είπε “δώσε μου 10.000 ευρώ για να σε δείξω 7-8%”», ανέφερε ο κ. Λεβέντης. Είπε μάλιστα ότι πρόκειται για γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων και η προσέγγιση έγινε στη Θεσσαλονίκη.

«Αν μου ζητηθεί θα το καταγγείλω επισήμως», είπε ο κ. Λεβέντης.

Η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωση της τόνισε ότι δεν δίνει στη δημοσιότητα το όνομα της εταιρείας δημοσκοπήσεων που πλησίασε τον πρόεδρο της για να αποσπάσει χρηματικό ποσό με αντάλλαγμα ευνοϊκή μεταχείριση στα… νούμερα.

Όπως αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη: «Πρώτον, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία, όπου διάβασε επιστρέφοντας από Αμερική δυο δημοσκοπήσεις. Στην πρώτη προηγείτο η ΝΔ με 12 ποσοστιαίες μονάδες και στη δεύτερη προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεύτερον, ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων παρουσιάστηκε στις δημοσκοπήσεις με 2%, συνεπώς κατά τις δημοσκοπήσεις έμενε εκτός Βουλής. Την ημέρα των εκλογών, η Ένωση Κεντρώων πλησίασε το 4%, συνεπώς, έγινε προσπάθεια εξόντωσης του κόμματος μας.

Τρίτον, αυτό που οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν ως “βόμβα” είναι αληθές γεγονός, πλησίασε τον κ. Λεβέντη πρόσωπο στην ΔΕΘ και του πρότεινε να κάνει δημοσκόπηση πληρώνοντάς την, με ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ένωση Κεντρώων».