Να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση που από τη μία πατώντας τις κόκκινες γραμμές της εντάσσει στο Υπερταμείο όλες τις ΔΕΚΟ και από την άλλη βλέπει την πολυδιαφημισμένη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών να εξελίσσεται σε φιάσκο επιχειρεί η ΝΔ.

Το Μοσχάτο ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους κατά του Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού, καθώς και όλων των στενών συνεργατών του που έχουν άμεση σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες. Οι λεκτικές υπερβολές του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα είναι ενδεικτικές των προθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη στιγμή απόσυρσης του Ι. Καλογρίτσα από τη διαδικασία κάνουν λόγο για άκυρο διαγωνισμό, προτάσσοντας το επιχείρημα πως η παρουσία του χαρακτηριζόμενου ως “κόκκινου” επιχειρηματία επηρέασε όλη τη διαδικασία, καθιστώντας την πλέον de facto άκυρη.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ μετά τις χθεσινές εξελίξεις υπενθύμιζαν με νόημα τις παλαιότερες αναφορές τους πως ο νόμος για τις άδειες «θα αποτελέσει την ταφόπλακα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππα».

«Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα. Είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτό» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:

Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας. Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα. Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δυο εικονικές συμμετοχές;

«Όλοι αναρωτιούνται. Το νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν; Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση» καταλήγει η ΝΔ.

Την ίδια ώρα πάντως τόσο για το θέμα των αδειών όσο και για τα νέα προαπαιτούμενα που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή η ΝΔ ετοιμάζεται για μετωπική επίθεση στο κυβερνητικό επιτελείο με αιχμή του δόρατος τόσο την αποδόμηση της «εξυγίανσης» του τηλεοπτικού τοπίου όσο και των δεσμεύσεων του οικονομικού επιτελείου για προστασία ΔΕΚΟ στρατηγικού ενδιαφέροντος, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ. Η ρητορική των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ αναμένεται να αποτελέσει ένα πρόγευμα των όσων θα πει ο ίδιος ο «εν αναμονή πρωθυπουργός», όπως τονίζουν στο Μοσχάτο, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία την Τετάρτη.