Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και στις σημερινές εξελίξεις με την αποχώρηση Καλογρίτσα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Alpha.

«Είχαν διαβεβαιώσει τον Καλογρίτσα ότι θα ήταν περίπατος και τελικά ήταν Γολγοθάς», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και εκτίμησε πως ο επιχειρηματίας θα βγει και θα κατονομάσει αυτούς που τον πίεζαν να αναλάβει κανάλι.

«Ξέρουμε για 2 υπουργούς που τον πίεζαν, καθώς και κάποιοι κομματικοί δημοσιογράφοι. Τον έπειθαν ότι ήταν περίπατος να πάρεις κανάλι. Σε αυτή την υπόθεση ο Καλογρίτσας ήταν θύμα. Χρησιμοποιήθηκε από τον Παππά και την παρέα του Μαξίμου για να γίνει το ΣΥΡΙΖΑ TV», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Εμείς στο Ποτάμι θεωρούμε ότι αυτή η ιστορία ξεκινά από κάποιους ανθρώπους μεταξύ των οποίων και ο κ. Παππάς ότι πρέπει να γυρίσουμε στα σκηνικά του ΄80 και του΄90. Έχουμε μια συνεχή προσπάθεια για πρώτη φορά στον καινούργιο αιώνα από κάποιον να αποκτήσει κομματική τηλεόραση» δήλωσε ο αρχηγός του Ποταμίου, ενώ όπως τόνισε ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν αυτά που συμβαίνουν: «Ερχόντουσαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και μου λεγαν “τι είναι αυτά που ζούμε;”».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως στην υπόθεση «υπάρχουν και στοιχειά γελοιότητας εκτός από τη δικαστική πλευρά» και εξήγησε πώς θεωρεί ότι κινήθηκε η κυβέρνηση στο θέμα των αδειών: «Κάποιοι στιγμή σκεφτήκαν ότι πρέπει να εκβιάσουμε τα κανάλια. Άρα μειώνουμε τον αριθμό των καναλιών. Αυτοί οι 4 αποκτούν σιγά-σιγα μια σχέση εξάρτησης με τη κυβέρνηση ώστε να μην δώσει άλλες άδειες κι όλα έρχονται μπαλάκι στη συνεχεία».

Όταν ρωτήθηκε πώς γίνεται να μην πετυχαίνει, εφόσον ήταν οργανωμένο σχέδιο, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Ποιο σχέδιο του Τσίπρα ήταν καλό; Η διαπραγμάτευση που τόσο μας στοίχισε; Η καθυστέρηση της πρώτης υπο-δόσης; Δεν υπάρχουν επεξεργασμένες πολιτικές και σωστά σχεδία. Είναι ένα παλιό σχέδιο να ελέγξουν την τηλεόραση».

Ο ίδιος μίλησε και για ποινικές ευθύνες της επιτροπής διενέργειας αναφερόμενος κυρίως στο θέμα με το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια. Παράλληλα, ζήτησε και επέμβαση της δικαιοσύνης. «Όταν αποδεικνύεται ότι το πόθεν έσχες είναι διάτρητο, απορώ πώς δεν έχει επέμβει η δικαιοσύνη. Ελπίζω ότι είναι απλά καθυστέρηση», είπε.

«Θέλαμε να φύγουμε από το παλιό καθεστώς, αλλά να πάμε σε ένα χειρότερο καθεστώς;» αναρωτήθηκε.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε συναίνεση για να «φτιάξουμε ένα ΕΣΡ, να πάρουμε πίσω την απόφαση της βουλής και να αναλάβει τη διαδικασία το ΕΣΡ. Να πληρώσουν ένα ποσό τα κανάλια για την άδεια κι ένα ποσοστό του ετήσιου τζίρου. Εμείς δεν είμαστε με το καθεστώς της αυθαιρεσίας του παρελθόντος.

Παράλληλα, ο αρχηγός του Ποταμιού αναφέρθηκε και σε πιθανή παρέμβαση της Ε.Ε. για το θέμα: «Θα ανεχτεί ποτέ η Ε.Ε. τα 4 κανάλια; Ας περιμένουμε… Είχαν δώσει το ΟΚ κι αυτοί για να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος, όμως βλέποντας τη νέα διαπλοκή, χειρότερου είδους, τότε νομίζω ότι η Ευρώπη θα έχει τη δική της αντίδραση».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης περιέγραψε πώς το θέμα έχει διχάσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που αποστασιοποιούνται από αυτή την ιστορία» είπε αρχικά ενώ αργότερα μίλησε για «κακό κλίμα» στους διαδρόμους της βουλής μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.