Την άμεση αναφορά της εταιρείας δημοσκοπήσεων ή οποιουδήποτε άλλου, που ισχυρίζεται ότι τον προσέγγισε και του ζήτησε χρήματα προκειμένου να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του, ζήτησε ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Το πρωί, ο κ. Λεβέντης ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι τον προσέγγισε εταιρεία δημοσκοπήσεων, η οποία του ζήτησε χρηματικό ποσό, προκειμένου να παρουσιάσει ενισχυμένα τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων.

Ο ΣΕΔΕΑ, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι οι ασαφείς αναφορές, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, σε τέτοιας ποιότητας και κρισιμότητας θέματα, δεν συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας. Επίσης, τονίζει ότι τέτοιου είδους καταγγελίες πρέπει να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Τέλος, σημειώνει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στόχος του κ. Λεβέντη δεν είναι η κατασυκοφάντηση ολόκληρου του κλάδου μας, περιμένουμε να κατονομάσει την εταιρεία που καταγγέλλει ότι τον προσέγγισε».