«Θα καλούσα τον κ. Κουμουτσάκο να αναφέρεται με ακρίβεια στα όσα έχω πει και όχι να διαστρέφει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας στο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου σχετικά με τις απειλές του Ρουβίκωνα κατά του αρχηγού της ΝΔ.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ώστε να μην παραμένουν τα προβλήματα και με ομάδες των Εξαρχείων, εφόσον «δεν έχουν σχέσεις με όπλα και ναρκωτικά» και τους κάλεσε εκ νέου, «να μην είναι σε απομόνωση – κάτι που δεν είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς – αλλά να συμμετέχουν στις μαζικές, ανοικτές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Όπως είπε, οι κάτοικοι των Εξαρχείων του δηλώνουν ότι γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια από το παρελθόν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση του κυκλώματος της Αλβανικής μαφίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια και του κυκλώματος προστασίας που λήστευε καταστήματα. Πρόσθεσε πως εδώ και δεκαετίες η ΝΔ δεν έκανε τίποτα για την επίλυση του θέματος.

Υπογράμμισε, ότι προχωρά σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛΑΣ για να είναι πιο αποτελεσματική και σχέδιο μετακίνησης αστυνομικών, από την ασφάλεια υψηλών προσώπων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την μεγαλύτερη προστασία του πολίτη. Επιβεβαίωσε, ότι θα γίνουν αλλαγές στις αστυνομικές ταυτότητες σύντομα λέγοντας, ότι έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.