Έντονη αντιπαράθεση είχαν στις Επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αφορμή ήταν η αναφορά του κ. Βαρβιτσιώτη ότι στο υπερταμείο τοποθετήθηκε μία γυναίκα που είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Είσαι χυδαίος» φώναξε ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Βαρβιτσιώτης του ζήτησε να ανακαλέσει.

Μετά το τέλος της ομιλίας Βαρβιτσιώτη ο υπουργός Οικονομικών πήρε το λόγο και είπε: «Παραφέρθηκα όταν είπα ότι είστε χυδαίος. Αυτό που είπατε είναι χυδαίο. Μετά από 100 χρόνια φεμινιστικού κινήματος πρέπει να μάθετε ότι οι γυναίκες δεν είναι ούτε του ανδρός τους ούτε του πατρός. Έχουν τη δική τους υπόσταση».

Από τα έδρανα της ΝΔ φώναζε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο υπουργός συνέχισε λέγοντας πως «η χυδαιότητα είναι να λέτε ότι έχουμε προτείνει ένα τραπεζικό, ένα πανεπιστημιακό και μία γυναίκα αλλουνού».

Μετά την τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών σηκώθηκε για να αποχωρήσει από την ολομέλεια και ο κ. Βαρβιτσιώτης του απάντησε «προφανώς οι μόνες άξιες γυναίκες είναι αυτές που είναι σύζυγοι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».