Να μετουσιώσει ως κτ’ημα της κοινής γνώμης αυτό που στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί εδραιωμένη πλέον πεποίθηση μετά και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επιχειρεί το Μοσχάτο με την κοινοβουλευτική μάχη της εβδομάδας που αρχίζει. Ότι δηλαδή ο συνδυασμός της καταστροφικής πολιτικής μαζί με τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών δημιουργούν ένα μεγάλο κύμα πολιτικής ανατροπής.

Στη ΝΔ εξάλλου επιστρατεύουν πλέον και τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, τα οποία δίνουν σαφές προβάδισμα και πρωτοφανές άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρώντας να υπογραμμίζουν την ελεύθερη πτώση και την περιδίνηση στην οποία έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Δεν βγαίνει από την κρίση η Ελλάδα με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που έχει αποδοχή 10% στον ελληνικό λαό. Θα αναγκαστούν να πάνε σε πρόωρες εκλογές πολύ πριν το τέλος της τετραετίας και προτού ομολογήσουν ότι οδηγούν την Ελλάδα στην ανάγκη και νέου μνημονίου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος στρατηγικής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος στην Καθημερινή της Κυριακής.

Σε αυτές της ράγες στο γαλάζιο επιτελείο προετοιμάζουν ιδιαίτερα… θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα μετά από μία εβδομάδα απουσίας, με τα στελέχη της ΝΔ να βγάζουν τα μαχαίρια από τα θηκάρια ενόψει του επερχόμενου κοινοβουλευτικού… blitzkrieg, ενός πολέμου-αστραπή. Δηλαδή της συζήτησης και της ψήφισης των προαπαιτούμενων μέχρι το βράδυ της Τρίτης την ώρα που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σηκώσει κατακόρυφα τους τόνους στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία την Τετάρτη, ανοίγοντας ωστόσο τη βεντάλια των θεμάτων σε όλη την ατζέντα και ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στις τηλεοπτικές άδειες και την «διάτρητη» όπως τονίζουν διαδικασία – παρωδία που έστησε η κυβέρνηση.

Στόχος για τη ΝΔ είναι να καβαλήσει το κύμα της κοινωνικής αγανάκτησης και να μπορέσει να επικοινωνήσει το μήνυμα του «εν αναμονή πρωθυπουργού» Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου η κατάρρευση της κυβέρνησης, αφού τους επόμενους μήνες θα βρεθεί εκ νέου προ αδιεξόδου λόγω των μαξιμαλιστικών δεσμεύσεών της για τη δεύτερη αξιολόγηση και τα εργασιακά.