Στις ράγες του προσφυγικού και της ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες «τρέχει» το όχημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη Νέα Δημοκρατία να κλιμακώνει την πολιτική αντιπαράθεση, δείχνοντας αποφασισμένη να καλλιεργήσει κλίμα πολιτικών εξελίξεων.

Έτσι στη ΝΔ μέχρι στιγμής εστιάζουν στην υποψηφιότητα Καλογρίτσα, καθώς όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας παραπέμπουν σε σκάνδαλο. Ωστόσο, το προσεχές διάστημα το Μοσχάτο αναμένεται να αλλάξει τη ρητορική του υποστηρίζοντας πως τα πόθεν έσχες όλων των υπερθεματιστών είναι προβληματικά. Με τον τρόπο αυτό στη ΝΔ θέλουν να αποδομήσουν πλήρως της διαδικασία μετά και τις αποστάσεις που τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του την Κυριακή.

Στη ΝΔ σχεδιάζουν την κλιμάκωση των πιέσεων προς το Μαξίμου μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ ημερομηνία ορόσημο θεωρείται και αυτή της πρώτης δόσης που πρέπει να καταβληθεί από τους υπερθεματιστές.

Παράλληλα η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού, επαναφέροντας το σύνθημα «φύγετε» στη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζουν ότι πλέον, σε αντίθεση με την Άνοιξη που είχε πρωτοδιατυπωθεί το σχετικό σύνθημα, οι πολίτες έχουν εναλλακτική συγκεκριμένη, καθώς έχει παρουσιαστεί η “Συμφωνία Αλήθειας” από το βήμα της ΔΕΘ.