«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο» , τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο «INDEPENDENT BALKAN NEWS AGENCY», ασκώντας έντονη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ. Εξηγεί πως όλα όσα υπόσχεται, θα συμβούν κάτω από ένα σωρό προϋποθέσεις για την πορεία της οικονομίας, και πως το κάνει αυτό «γιατί γνωρίζει και ο ίδιος ότι έχει μπροστά του τρία χρόνια ως τις επόμενες εκλογές». Τονίζει, επίσης, πως οι σκληρές πολιτικές που πρεσβεύει η ΝΔ είναι γνωστές και πως συνεπώς ζητάει από τον κόσμο «να φάει ξαναζεσταμένο φαγητό και να πιστέψει ότι απολαμβάνει πιάτο γκουρμέ».

Ειδικότερα, στο ερώτημα εάν ανησυχεί την κυβέρνηση ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως εν αναμονή πρωθυπουργός, η κυβερνητική εκπρόσωπος διερωτάται: «τι ακριβώς να μας ανησυχήσει; Ένα πορτρέτο που στήνεται με μιντιακούς όρους και από μιντιακούς μηχανισμούς;». Σημειώνει ότι «στη ΔΕΘ παρακολουθήσαμε μία τηλεοπτική παράσταση. Με σκηνοθεσία, φωτισμό και σενάριο. Ως εκεί μπορεί να φτάσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας», για να υπογραμμίσει ότι «σκαλίζοντας όμως λίγο το γκλάμουρ περιτύλιγμα, ο πολίτης αντικρίζει τον ήδη γνωστό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ήδη γνωστή πολιτική πραγματικότητα της Νέας Δημοκρατίας. Όλα όσα βίωσε στο πετσί του τα περασμένα χρόνια και θέλει να ξεχάσει». «Και ο κ. Μητσοτάκης του ζητά να φάει ξαναζεσταμένο φαγητό και να πιστέψει ότι απολαμβάνει πιάτο γκουρμέ», σχολιάζει.

Η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι «στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σιωπηρά ότι θα ανεβάσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα, αν και δεν μας είπε αν θα τον πάει στο 11 ή στο 22%, ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι συμβάσεις και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, κι ότι αν χρειαστεί -για λόγους «ανταγωνισμού»- μπορεί να ξανακατρακυλίσουν ακόμη πιο κάτω οι μισθοί». Επισήμανε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης «περιέγραψε το μοντέλο δημοσίων υπηρεσιών που θα ακολουθήσει, με επιπρόσθετες απολύσεις συμβασιούχων, μεταφέροντας δραστηριότητες και προφανώς πόρους στα χέρια κρατικοδίαιτων ιδιωτών». Επιπλέον, σημειώνει ότι «δεν έκρυψε ότι θεωρεί πως υγεία και παιδεία αντέχουν να υποστούν περαιτέρω περικοπές» και πως «για την ακρίβεια, δεν είπε τίποτε που να μη γνωρίζει ο κόσμος, καθώς επιμένει στις ήδη αποτυχημένες συνταγές της ΝΔ», ενώ «ταυτόχρονα, έκλεισε ξανά το μάτι στα ίδια συμφέροντα τα οποία απομυζούσαν το κράτος όλα τα περασμένα χρόνια».

«Εν τέλει», σχολιάζει η κ. Γεροβασίλη, «γιατί να μας ανησυχεί ο κ. Μητσοτάκης, τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι όλα όσα υπόσχεται, θα συμβούν κάτω από ένα σωρό προϋποθέσεις για την πορεία της οικονομίας, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο; Πολύ απλά γιατί γνωρίζει και ο ίδιος ότι έχει μπροστά του τρία χρόνια ως τις επόμενες εκλογές».