Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στις τοποθετήσεις της σημερινής δεύτερης ημέρας συνεδρίασης της ΚΕ, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ζητήματα αιχμής που αφορούν στην κυβέρνηση και το κόμμα.

Η προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη, η λειτουργία των τμημάτων εργασίας του κόμματος και η διασύνδεσή τους με την κυβέρνηση καθώς και η γείωση του κόμματος με την κοινωνία, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τις τοποθετήσεις.

Υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο για συνολική ανασυγκρότηση (παραγωγική, κοινωνική και πολιτική).

«Το Συνέδριο πρέπει να επιβεβαιώσει ότι οι αποφάσεις που πήραμε και υλοποιήσαμε τον τελευταίο χρόνο ήταν συνειδητές και έγιναν με γνώμονα την κοινωνία και την αριστερά. Ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας των επιλογών αυτών, έφερε τον καθένα και την καθεμιά από εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην προσωπική και συλλογική του ευθύνη», αναφέρει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας για τη στόχευση του επικείμενου συνεδρίου, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Ήταν συνειδητή η επιλογή μας να μείνουμε και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε όσο αποτελεσματικότερα μπορούμε τα κοινωνικά στρώματα τα οποία εκπροσωπούμε. Με τις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη θέσαμε ουσιαστικά τις παραιτήσεις μας στον Ελληνικό λαό και εκείνος μας εμπιστεύτηκε και δεν τις έκανε δεκτές», δήλωσε ο Π. Ρήγας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το Συνέδριο θα αποτυπώσει την επιθυμία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πλειοψηφία των πολιτών να είναι συμμέτοχοι σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Θα διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να συνεχιστεί μια πορεία με αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό προσανατολισμό, που δεν θα επιτρέψει να οδηγηθούμε σε νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση».