Φιλοφρονήσεις αντάλλαξε ο Γιάννης Μπουτάρης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει ΔΕΘ.

Κατά τις δηλώσεις που έκαναν, μάλιστα, οι δύο άντρες μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι αν και δεν είναι Νέα Δημοκρατία, στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

«Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν είμαι Νέα Δημοκρατία. Αλλά τον κ. Μητσοτάκη τον στηρίζω, γιατί, προφανώς, είναι ο πιο καλός από όλους. Μην μπαίνουμε σε τέτοια συζήτηση. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι, επειδή ο πρόεδρος έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει με άλλο αυτί όλες τις απαιτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και έχει και τον τρόπο να φιλτράρει αυτά που πρέπει να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση, η περιφέρεια και το κράτος», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μπει στο δίκτυο των 100 πιο ανθεκτικών πόλεων», προσθέτοντας ότι «και η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι Θεσσαλονικείς, έχουν δείξει πολύ μεγάλη αντοχή στα χρόνια της κρίσης».

«Είναι γνωστό ότι με το δήμαρχο προερχόμαστε από άλλους ιδεολογικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο κοινής λογικής. Διότι αυτό το οποίο λείπει σήμερα από τη χώρα, αυτό που λείπει κυρίως από τη δημόσια διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, είναι ακριβώς αυτή η κοινή λογική», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.