Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φοβούμενο ότι θα εγκλωβιστεί σε υποσχέσεις που δεν θα μπορεί να τηρήσει αφού θα έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα στο θέμα της εφεδρείας, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν μιλά για επαναπρόσληψη των απολυμένων αλλά για επανένταξη όσων θα βρίσκονται ακόμα σε εφεδρεία όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Συνεχίζει βέβαια να υποστηρίζει ότι η πρόταση για εφεδρεία, που πριν από μήνες είχε καταθέσει, καμιά σχέση δεν έχει με αυτή της κυβέρνησης, κυρίως γιατί δεν οδηγεί σε απολύσεις αλλά και γιατί φέρνει πραγματικό οικονομικό όφελος στον δημόσιο τομέα.

Το ερώτημα είναι πώς θα χειριστεί η Συγγρού τους συνδικαλιστές, και όχι μόνο, οι οποίοι έχουν βγει μπροστά μαχητικά πρωτοστατώντας στις κινητοποιήσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πιθανότατα η σκέψη είναι ότι και οι συνδικαλιστές θα καλυφθούν από την ευρεία κοινωνική ατζέντα που θα ανοίξει η ΝΔ, βάζοντας μπροστά την ανεξέλεγκτη πλέον φορολόγηση των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων,την ανεργία και την διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Πηγή: 24h.gr