Διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν τους δανειστές να αντιτίθενται στην εξαγγελία παγώματος των ασφαλιστικών εισφορών ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

«Δεν υπήρξε τέτοια δήλωση ή τοποθέτηση από την πλευρά των δανειστών, η αντιμετώπιση δεν ήταν αρνητική και η υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού θα γίνει με επεξεργασία πολύ συγκεκριμένη», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος. «Τούτο σημαίνει ότι δεν θα διαγραφούν οι οφειλές, θα φροντίσουμε για την είσπραξη τους και θα εξασφαλίσουμε τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας από 1/1/2017 σε όλους όσοι καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους», πρόσθεσε.

«Στην αίθουσα όπου έγινε η συγκεκριμένη συζήτηση, βρίσκονταν οι υπουργοί και τα στελέχη, μαζί με τους εκπροσώπους των δανειστών, όχι οι δημοσιογράφοι», συνέχισε ο ίδιος «και δεν έγιναν δηλώσεις από τους δανειστές. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια δήλωση, τέτοια είδηση, γιατί δεν δόθηκε…αυτό συμβαίνει κάθε μέρα, δεν έχουμε την είδηση των δικών μας πεπραγμένων “καθαρή” στο αυτί των πολιτών, όλη η προσπάθεια συσκοτίζεται», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Επίσης παίζουν και την άλλη σπέκουλα “μην πληρώνετε, οι οφειλές θα παγώσουν” … δεν είπε αυτό ο πρωθυπουργός, οι εξαγγελίες ήταν σαφέστατες. Να μην σκεφτεί να σταματήσει, θα τον πάρουν στο λαιμό τους, οι ωφέλειες από την τελευταία ρύθμιση είναι πολύ σοβαρές και δεν θα επανέλθουν», υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.