Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο της εισαγγελικής έρευνας στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του τελευταίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε και ενημερώθηκε για την εισαγγελική έρευνα από τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα. Αμφότεροι συμφώνησαν ότι οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Παράλληλα, υπήρξαν διαβεβαιώσεις και από τις δυο πλευρές ότι η εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση στα μεγάλα θέματα της οικονομίας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, οι εισαγγελείς διαφθορά πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Σταυρούλας Νικολοπούλου, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατάσχεσαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που αφορούν στην περίοδο κατά την οποία η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη και πρώην υπουργού Οικονομικών, Σταυρούλα Νικολοπούλου, μέσω της εταιρίας της φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες, χιλιάδων ευρώ, από το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες αφορούσαν εκστρατεία για τον καρκίνο.