Κυνισμό της εξουσίας απέδωσε στον πρωθυπουργό η βουλευτίνα της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως «αυτό φάνηκε πάρα πολύ καθαρά στον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός μίλησε σε δημοσιογράφο που του έθεσε ερώτηση στη ΔΕΘ κι έχανε τη δουλειά της».

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», έκανε επίσης λόγο για αντιδημοκρατικό και παντελώς αναίσθητο τρόπο με τον οποίο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να απαντήσει. Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, ενώ τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο «Πινόκιο» της πολιτικής ζωής.

«Όταν ακούς τον Τσίπρα να μιλάει, αναρωτιέσαι εάν ζούμε στην ίδια χώρα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Σχολιάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως «είναι τελείως αντίθετο πράγμα από τον Τσίπρα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα πει την αλήθεια στον κόσμο. Δεν θα κάνει λαϊκισμό».

Σημείωσε επίσης πως ο κ. Μητσοτάκης έχει φέρει τη ΝΔ από 7 μονάδες που έχασε τις εκλογές, στις 10 μονάδες μπροστά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

«Δεν είναι ο Τσίπρας το ζητούμενο σήμερα. Ο Τσίπρας είναι τελειωμένη υπόθεση. Η αναξιοπιστία είναι το ζητούμενο», επισήμανε, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα καταφέρει.