Μπορεί η ΝΔ να εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο όπως σημειώνουν στο Μοσχάτο, «η Νέα Δημοκρατία δεν θα εγκλωβιστεί στην ατζέντα που επιχειρεί να επιβάλλει το Μαξίμου». Ούτως ή άλλως εδώ και καιρό στο γαλάζιο επιτελείο η εντολή είναι η ενασχόληση με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με προσωπική του παρέμβαση ανέβασε εκ νέου το θέμα του Νόμου και της Τάξης στην ημερήσια ατζέντα της ΝΔ, στον απόηχο του πρωτοφανούς ξυλοδαρμού του Διοικητή της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας. Θέλοντας να εκπέμψει τη σιγουριά του εν αναμονή πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν μπορεί να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη», δηλώνοντας αποφασισμένος να αποκαταστήσει αμέσως τον νόμο και την τάξη στη χώρα, εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα ο Κ. Καραγκούνης εξαπέλυε μύδρους κατά του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Τόσκα, τονίζοντας πως «προτιμά να καλεί σε διάλογο τις συλλογικότητες των Εξαρχείων», ενώ ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας επισκεπτόταν στο νοσοκομείο το θύμα της επίθεσης.

Με τον τρόπο αυτό στη ΝΔ επιχειρούν παράλληλα ένα «άνοιγμα» στο κατά κύριο λόγο κεντροδεξιό ακροατήριο των Σωμάτων Ασφαλείας και της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο όπως έχει διαπιστωθεί από τα δημοσκοπικά ευρήματα σε μεγάλο ποσοστό του παραμένει απομακρυσμένο από τον φυσικό του χώρο και έχει διασκορπιστεί μεταξύ των κομμάτων της Δεξιάς και της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, με την επίθεση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να διεμβολήσει εκ δεξιών τον κυβερνητικό συνασπισμό, στοχεύοντας κυρίως στο εκλογικό ακροατήριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Εν τω μεταξύ, στην ατζέντα της καθημερινότητας των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συνεχίσει τις περιοδείες του με αποκορύφωμα τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισκεπτόμενος σήμερα τη Νεμέα. Εκεί θα επισκεφθεί αρχικά το Δημαρχείο της Νεμέας και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες.

Σφοδρή επίθεση για τις άδειες

Παράλληλα, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένουν με αγωνία να δουν τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Παρά την αρχική τοποθέτηση περί ακύρωσης του διαγωνισμού, στη ΝΔ υπογραμμίζουν πως από το κυβερνητικό μετερίζι στο προσεχές μέλλον θα προκηρύξουν νέο διαγωνισμό για επιπλέον άδειες, καταγγέλλοντας προσπάθεια φίμωσης κάθε αντιπολιτευτικής φωνής.

Τα βασικά σημεία της γαλάζιας ρητορικής δεν είναι άλλα από την παράκαμψη του ΕΣΡ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο περιορισμένος αριθμός αδειών «που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

«Η κυβέρνηση ομολογεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι στην κυριολεξία στον αέρα (εξαιτίας της εκκρεμούσας απόφασης του ΣτΕ), είναι ο ορισμός της διαπλοκής, γιατί στηρίζεται στην λογική της πλειοδοσίας. Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα πάρουν όσοι αποκτήσουν την τηλεοπτική άδεια για να καλύψουν τα εκατομμύρια που θα προσφέρουν γι’ αυτήν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως «η νομιμότητα με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκατασταθεί πλήρως. Η αρμοδιότητα για τις άδειες θα επανέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι άδειες θα είναι φυσικά περισσότερες από τέσσερις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος».