Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα απέρριψε κατηγορηματικά ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο «Έψιλον».

«Δεν μπορεί ο Τσίπρας να ικανοποιήσει τα αιτήματα που θα βάλω», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφέροντας για παράδειγμα ότι ζητά τη μείωση των βουλευτών σε 200, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επιβολή πλαφόν στις αμοιβές από το Δημόσιο κ.α.

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση, δίχως να συμμετάσχει ο ίδιος σε αυτήν, ο κ. Λεβέντης είπε πως είναι «μηδέν το ενδεχόμενο» αυτό. Μάλιστα, όπως είπε, αν ο Τσίπρας του προτείνει κάτι τέτοιο, «θα χαθεί και η φιλική σχέση που έχουμε».

«Για να στηρίξω κυβέρνηση, θέλω εθνικό σχέδιο», είπε και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματος τόνισε: «Αν στηρίξω Τσίπρα, μην ψηφίσετε Ένωση Κεντρώων».

Όπως είπε, μάλιστα, τις θέσεις του αυτές γνώριζε και ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων, επικαλούμενος τη διαφωνία του με την προσέγγιση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στις πρωινές δηλώσεις του κ. Καλλιάνου σχετικά με ανακοίνωση εναντίον του Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κόντρα που ακολούθησε, είπε πως ο κ. Καλλιάνος «έβγαλε μονός του κριτική εναντίον του κ. Αλεξιάδη». Αντίθετα, όπως εξήγησε, ήθελαν να βγάλουν μια ανακοίνωση που θα του έλεγε να κόψει τον ΕΝΦΙΑ προτείνοντας ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα, δίχως να χρησιμοποιούν υβρεολόγιο εναντίον του κ. Αλεξιάδη.

«Του είπα “γιατί το κανες αυτό;” Μου απάντησε ότι “πήγα στο χωριό μου κι εκεί δεν συμφωνούν που στηρίζουμε Τσίπρα”, κάτι τέτοια έλεγε… Δηλαδή αν στο χωριό μου λένε ότι είναι φασίστες, θα γίνω κι εγώ;» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε πως τις συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα τις κάνει σε μια προσπάθεια «να φέρω νέα ήθη, ώστε τα νομοσχέδια να περνούν με πάνω από 153 ψήφους και να υπάρχουν συναινέσεις».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του μπόνους, ο κ.
Λεβέντης αποκάλυψε ότι ο Τσίπρας του είπε πως το προχωρά παρότι «το συμφέρον μου θα ήταν να έρθει ο Μητσοτάκης, να τα κάνει μπάχαλο, και να έρθω εγώ πάλι με μπόνους».